BBQ recept Langzaam gegaarde beenham met Smokey Mustard saus - van Ralph de Kok

BBQ recept - Langzaam gegaarde beenham met smokey mustard saus- Ik BBQ voor Jou

Bereidingswijze: 

Meng de ingrediënten voor de pekel (bijvoorbeeld in een vershoudbak van Lock&Lock) door elkaar en giet er een halve liter heet water over. Roer tot het zout is opgelost en vul aan met koud water. Injecteer de ham op een aantal plaatsen met het pekelnat door middel van een marinadespuit. Leg de beenham in het pekelmengsel en laat op een koele plek 48 uur pekelen.

Verwarm een barbecue op een hele lage temperatuur (circa 100°C). Ik heb briketstaven (Napoleon/Greek Fire) gebruikt, steeds twee stuks (één per kant). Plaats een bakje met water onder het vlees, tussen de kolen. Gaar de ham indirect in 4 tot 6 uur gaar (afhankelijk van het gewicht van de beenham). Gaar de ham tot een kerntemperatuur van 77°C is bereikt.

Beleg de broodjes met de rucola en plakken ham en een ruime klodder Smokey Mustard barbecue saus!

Smakelijk!

Ralph de Kok